Sivut

torstai 25. kesäkuuta 2015

Neuleita vauvalle

Tein jo aikoja sitten tulevalle vauvalle villahousut Lämmin ilo -blogin babypantsien ohjeella. Tein valitettavasti housut liian pienillä puikoilla kun kirjoneulekäsialani on tosi tiivis ja tiukka. En ymmärrä miten en tajunnut asiaa siinä vaiheessa kun olisi vielä ollut mielekästä purkaa ja aloittaa alusta sillä nyt on vauvalle niin helkkarin tönköt ja paksut ja joustamattomat housut että saas nähdä voiko niitä edes käyttää.  Näyttävät ja tuntuvat siltä kuin ne olisi vahingossa huovutettu. Voi rähmä!




Olin ostanut pinkin ja keltaisen langan lisäksi sinistä ja valkoista ajatuksena että teen kahdet housut kun en sitä sukupuolta tiedä eikä mikään tosi sukupuolineutraali väriyhdistelmä miellyttänyt silmää. Voin kertoa että en ole ihan heti tekemässä toisia siksak-housuja joten toinen sininen kerä pääsi vaippahousuiksi. Pinkit napit ovat kyllä vähän kuumottavat kun näyttävät silmiltä. Miksi mä aina saan kaikista  parillisista ympyräasioista pelottavien silmien näköisiä?

Vaippahousujen ohje Ravelrystä: Little Seedling Soaker


Näissä molemmissa pöksyissä lankana Hjertegarnin Extrafine merino mikä on siis konepestävää 100 % merinovillaa. Puikot 3,5 mm.



Tikutin paniikissa vauvalle myös kenguruhoitomyssyn siltä varalta että syntyy keskosena koska pelästyin mahdollisia asiaan viittaavia oireita. Voi olla että keskosmyssy jää käyttämättä mutta ei se haittaa. Siinä lankana Hjertegarnin Ciao Trunte (myös konepestävää 100 % merinoa), puikot 3 mm. Ohje kenguruhoitomyssyyn myös Lämmin ilo -blogista.



Villavaippapöksyt on mulle kokonaan vieras maailma kun esikoisen kanssa kestovaippailu jäi käytännön syistä vain satunnaisesti käytettyihin äitiyspakkauksen kestoihin, tuota kenguruhoitomyssyä ei toivottavasti tarvita vaan lapsi syntyisi isompipäisenä (ja voisi pukea esim tämän aiemmin neulomani myssyn) ja nuo siksakhousut todennäköisesti ovat liian jäykät käytettäväksi mutta onpahan ainakin kivan värisiä ja ollut käsille töitä, heh. On sitä aikoinaan yli sata  neulegraffitiakin neulottu ihan vaan huvin vuoksi joten ei tässä mitään ongelmaa :D

20 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tehokkaalta keskiraskauden ajalta :D tsemppiä loppuun ja toivottavasti pieni jaksaa odottaa loppuun asti. Älä huolehdi liikaa :)

    VastaaPoista
  2. Voihan nuo pöksyt tikata johonkin tolppaan kiinni, jos ei muuta käyttöä keksi ;) On nimittäin niin nätit, että olis sääli jättää kaapin pohjalle. Uusiokäyttöä neulegraffittina siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, jos ei sovi vauvalle tai edes nukelle niin graffitiksi sitten! :D

      Poista
  3. Söpöjä pöksyjä. Ikävää olla ilonpilaaja mutta vaipoavillahousuihin ei sovellu konepestävä villa. Nuo varmasti kuitenkin soveltuvat kosteussuojallisen vaipan päälle lisävarmistukseksi. Kestovaipoista jos haluaa lisää tietoa löytyy Facebookista useampikin hyvä ryhmä. Onnea odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, lisätietoa on kyllä tarkoitus hankkia :) Mutta mitä ihmettä, ei sovellu konepestävä villa? Käsinkö ne vaipat pestään? Joo no ei sitten taida tosiaan olla mun juttu nuo villat. Pitääpä tosiaan tutustua aiheeseen paremmin. Lähinnä sen tyyppisiä olin ajatellutkin mitä äitiyspakkauksissakin ollut, taskuvaippoja ja all in oneja eli en villapöksyilyä ole suuremmin edes harkinnut.

      Poista
    2. Olin tulossa sanomaan samaa kuin Mimmu, siis sellaista villaa pitäisi käyttää joka ei ole superwash käsitelty. Käsinpesun merkki vyötteessä kertoo että lanka on hyvä vaippakuoreksi. Ja siis voi nekin pestä koneessa, mutta käsinpesuohjelmalla.

      Poista
    3. Ja mä kun niin aattelin et superwashia tietenkin että voi pestä normipyykin joukossa xD ei ollutkaan sitten ihan niin simppeli homma :D No nytpä tiedän :D

      Poista
  4. Kestovaippailuun ylipäätään vinkkinä, meillä toimi kaikkein parhaiten ne valkoset kuoret mitä äippäpaukkauksissa oli muutamavuosi sitte vielä. Niiden mallinoli semmonen ettei valunu tavarat ulos tuolta taipeista. Monenlaisia kyllä käytettiin, mutta ne valkoset karunnököset oli toimivimmat malliltaan.

    Tosi suloset pöksyt kyllä! Jos ei muuta käyttöä tuu, ni sun täytyy sitte ompasta lapsille nukke pöksyjen sisään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äippäboxivaipoilla ajattelin tosiaan lähteä liikkeelle, en tee muita hankintoja kestoken suhteen ennen kuin arki näyttää onko päivittäisessä pyykkivuoressa niiden mentävää koloa enempiin määriin.

      Poista
  5. Löystyisköhän neulos yhtään, jos pöksyjä liottaisi haaleassa vedessä? Vielä kun jättää ne pesun jälkeen aika märäksi, eikä paljon puristele, niin saattais ehkä himppasen verran antaa periksi se neulos...

    VastaaPoista
  6. Mä en kanssa ymmärrä noita vaippapöksy hommeleita yhtään. Sitten ne villaset piti ennen käyttöä liottaa jossain oliko se linoliini?vai missä. Jos ne on tarkotettu kestovaippailuun niin sitten ymmärrän, mutta onhan noi nyt tosi söpöt pikku shortsit vaikka jos saa kesä vauvan? Tai sukkahousut alle ja nuo päälle? Muutenkin kaikkee vauvahärpätintä mitä en oo ees tullut ajatelleeksi. Kai se maalaisjärki on tässäkin asiassa pidettävä. Niinku anoppi sanos et "teidän täytyy ostaa sitten kaikenmaailman kulmasuojia ja muita turvalaitteita, meillä ei kyllä sellaisia koskaan ollut" Minunkaan kotona ei koskaan ollut ja silti en koko ajan kolautellut päätäni joka paikkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuuhan se ihan lapsesta ja asunnosta että minkä verran tarvii kulmasuojia. Meillä ei ollut jäbälle yhtään mutta mummulassa käydessä oli pakko laittaa tiettyyn kohtiin joihin aina kopisi tosi pahasti.

      Joo, mä en jaksa alkaa noita villavaippahommia säätään ja liotteleen (lanoliini?), hommaan kestovaippoja jotka eivät ole villaa :D

      Poista