Sivut

perjantai 30. elokuuta 2013

Taaperon Lontoo osa 2/2: Battersea Park Children's Zoo

Lontoon matkamme ainoa varsinainen lastenkohde oli Battersea puiston lasten eläintarha mikä siis sijaitsi Battersean puistossa ja puisto itsessään jo oli aivan mielettömän upea ja ihanan rauhallinen paikka poissa kaupungin hälinästä. Eläintarhaan oli pääsymaksu (8,75 muoria per aikuinen, pikkumies pääsi ilmaiseksi) mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka varsinkin siis lapsille.

Erityisesti minua ilahdutti konttaamisputki jonka päästä pääsi katsomaan kuplan takaa keskelle mangustiaitausta, sormiruuat kahvilassa, (bakteeri- ja pieneliökammoisena) kehotukset pestä käsiä ja käsienpesupaikat sekä ruokkimiskieltokyltit jotka oli kirjoitettu siten että lapsetkin ymmärtää mikäli aikuiset on idiootteja ja yrittää kaikesta huolimatta syöttää eläimiä. Alueella oli myös tosi kivat leikkialueet eri ikäisille! Eläimet olivat söpöjä!










Kaiken tämän jälkeen päiväunet maistuivat.

Taaperon Lontoo osa 1/2

1,5-vuotiaat eivät varmasti tarvitse ulkomaanmatkoja mutta jos itse on kuitenkin menossa niin kyllähän siinä pikkuinenkin samalla kulkee.


Aiempien kokemuksieni perusteella tiesin että Lontoon metro ja rattaat ovat kutakuinkin mahdoton yhtälö, tosin en muistanut sitä että ne pitävät niin tajutonta meteliä että pieni pelkäsi alkumatkasta olla niissä niin että itku tuli jo kun huomasi että ollaan menossa undergroundiin. Lastenkidutuksesta huolestuneille kuitenkin tiedoksi että käytettiin tästä syystä mahdollisuuksien mukaan busseja ja että loppumatkasta metroissa oli jo jäbänkin mielestä ihan ok-kivaa olla.

Parasta kaikesta oli jäbän mielestä bongailla junia, busseja ja laivoja. Osoittaa niitä kädellä, huudahtaa "hää!" ja huolehtia että muutkin varmasti näkivät.



Tämän ikäinen ei vielä ymmärrä mahtavien lelukauppojen päälle eikä siis onneksi myöskään vaadi tai tahdo sieltä mitään, itse asiassa Hamleysille ei saatu tyyppiä edes sisälle koska siellä oli kamala meteli, tajuttoman paljon väkeä ja vielä saippuakupliakin yritettiin puhaltaa naamaan ovella. Joten, sain ihan rauhassa fiilistellä leluja itsekseni lapsen jäädessä kadulle bongailemaan busseja 8D Disney-storessakin oli hirveä meteli (vaikka ei juurikaan väkeä sillä hetkellä), ihan rupes jo itseäänkin ahdistamaan. Ensi kerralla peltorit päähän molemmille!


Eikä tämän ikäinen lapsi oikein tajua Disney-kahvilankaan päälle, itse asiassa hänen ylhäisyytensä nukkui päiväuniaan juuri silloin kun Harrodsissa kävimme (jossa siis tämä kahvila), mutta ehkä tämä olikin porukan naispuolisten aikuisten mieltymyksien mukaan valittu ;D



Hänen ylhäisyydestään puheen ollen...


Mua itseäni kiinnostaa muissa blogeissa matkakokemukset taaperon kanssa joten siksi jaan nämä. Meillä siis kaikki sujui tosi hyvin, leikkipuistoja ei aktiivisesti etsitty mutta niitä löytyi kyllä ja toisaalta, meidän tapauksessa ylipäätään konttaaminen ja tallustelu on hauskempaa kuin yksikään hiekkalaatikko, keinu tai muu vempain joten niiden suhteen ei huolta edes ollut. Mukana oli sekä matkarattaat että kantoreppu (ja valjasreppu!!!) eikä missään nimessä sovi unohtaa tabletti/älypuhelinpelien känkkäränkänlievennysvaikutusta.



Yksi kohde matkallamme oli puhtaasti taaperon intressejä varten, siitä seuraavassa postauksessa!

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Tiskirättitäytepostaus

Ohje jostain tämän vuoden Novita-lehdestä, punainen lanka Novitan bambua, 3 mm puikoilla ja sininen  Be Sweetin bambua, 4 mm puikoilla. Nämä ovat syntyneet matkaneuleina, mukavan aivottomia tikuttaa autossa yms ja äärimmäisen tarpeellisia käytössä sitten, jeij. Ja ärsyttävän hankalia valokuvattavia.


sunnuntai 25. elokuuta 2013

Viime viikonloppuna

Käytiin veljeni luona. Näissä kuvissa tosin siskoni ja minä + jäbsy.









(Ja huolestuneille tiedoksi että kotioloissa, omassa turvaistuimessaan, jäbä matkustaa selkä menosuuntaan.)

lauantai 24. elokuuta 2013

Suoraan leikkaamisen vaikeudesta

Ostin viikko sitten itselleni ei kun siis tietenkin jäbälle, Marimekon Raitilla -puupalikat.


Koska olen kuitenkin mukamas nuuka (vaikka ostinkin 50 euron puupalikat), niin tietenkin hyödynsin pakkausmateriaalin seinää koristamaan.


Vaikka kuinka olisinkin alan harrastaja, en vaan yksinkertaisesti osaa leikata suoraan (joo joo, tiedän että on olemassa paperileikkureita mutta sitten en voisi valittaa tästäkään asiasta). Tästä siis tuli aika vinkura mutta voihan tilanteen pelastaa laittamalla se kehyksiin, jos se lunastaa paikkansa seinältä pidemmäksikin aikaa.



perjantai 23. elokuuta 2013

Tunnelmakuvia taiteiden yön Kajahtaneiden kudelmien kokoontumisajoista

Helsingin Annantalon pihassa oli kokoontumisajot Tikke Tuuran virkatussa teltassa Kiehinä-kansanmusiikkilauluryhmän kanssa. Sanomattakin on varmasti selvää että oli upeeta!


torstai 22. elokuuta 2013

Kerällä

Minun ei pitänyt ostaa tätä yhtä syksyn odotetuimmista kirjauutuuksista eli Jonna Hietalan Kerällä -kirjaa koska ajattelin että kirja täynnä "simppeleitä ohjeita" ja vieläpä enimmäkseen yksivärisiä sellaisia, ei ehkä ole mulle välttämätön. Mutta kun näin tämän kirjakaupassa tänään, lankesin. En voi vastustaa neulekirjoja joissa noin kauniit kuvat ja ne ohjeetkin mukavan näköisiä. Joten ostin. Hups. Ihana.