Sivut

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vielä yksi pussihame!

Tämä on ollut valmis jo jonkin aikaa mutta tänään ensimmäistä kertaa käytössä! Naama ei ollut ihan messissä joten rajasin pois, nipsnaps.

Kuvat otti Inari, päät leikkasin pois itse.

Kangas on Marimekon Ahkeraliisaa, tehtaanmyymälän pukukankaista.

Tykkään tosi paljon näistä pussihameista sillä näiden kanssa ei ole ongelmaa vaikka tuulisi miten paljon ja samasta syystä näiden kanssa on helpompi istua siveellisen näköisesti. Lisäksi nämä miellyttävät omaa silmääni kovasti ja näitä on älyttömän helppo ommella koska pussimaisuuden vuoksi ei ole niin väliä onko muotolaskoksia yms tehty vai ei.

26 kommenttia:

  1. Sulla on niin tyttömäinen tyyli. Niin kauniita hameita.

    VastaaPoista
  2. Kovin soma! Ja jos tämä olisi muotiblogi, niin päivän asu olisi kovin onnistunut myös! :D (On se siis muutoinkin!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja juu, nyt olin vähän enempi panostanut kun olin oikein ihmisten ilmoilla käymässä :)

      Poista
  3. Amatööriompelija tässä hei, onko nuo sinun pussihameet ihan vaan noin kolmella saumalla ommeltuja ja sitten molempiin reunoihin kuminauhat vai väsäätkö jonkinlaisen vuoren?

    Alko kovasti himottamaan tollanen, mutta riittääköhän mun olematon kärsivällisyys :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vuorta. Kaksi saumaa ja kuminauhakujat molempiin päihin. Teen nuo joustamattomista kankaista koska mielestäni ne toimii parhaiten eli yläpää on sen levyinen että se menee lantiosta yli plus saumanvarat. Eli leikkaan kaksi hameen näköistä kappaletta jotka ompelen yhteen. Eli yläosasta puolikas lantionympärystää ja sitten mielivaltaisesti leikattu alaspäin leveneväksi enemmän tai vähemmän, riippuen paljonko on matskua käytössä. Alareunan kuminauhakujan olen tehnyt todella leveäksi ja yläosan semmoseksi että just mahtuu se kuminauha siellä kulkemaan :)

      Oon yleensä tosi nihkeä tekeen ohjepostauksia mutta en tiedä, pitäsköhän koittaa tehdä joku kuvallinen pussihameohje...?

      Poista
  4. Mäki haluisin kokeilla tehä jonku tollassen pussihameen, kykenenköhä mä sellasee... Onk tost olemas josai jotai kaavaa tai ohjetta? Iha valtavan kivan näkösiä oot tehtaillu, mäki haluu-uu-uun. :) Ja erityisesti noi mainitsemas "plussaedut" o aika nannaa! Ei tarvii punastella tuulenpuuskan jälkee ku o eka saanu revittyä hamee alas... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, just samaan aikaan olin kirjottamassa tohon ylemmäs että pitäsköhän tehdä joku ohjepostaus vaikken normaalisti teekään. Eli ei ole mitään valmista kaavaa tähän vaan mututuntumalla leikkaan :D

      Poista
  5. Joo pussiohjetta kehiin! :D Itse haluaisin semmosen "tuubimekkopussin", eli tuubitoppi ja hame samassa, ylä- ja alareunat vaan rutussa. Olemattomilla vestonomin (kylläpä hävettää tunnustaa...) taidoillanikin joudun oikein pähkimään parasta mahdollista ratkaisua... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy tehdä ohje siis! Heti kun olen ensin hommannut kankaan jne! Mekko oiskin jo hankalampi tosiaan mutta hame on näppärä tehdä :)

      Poista
  6. Nätti! Tee vaan ohjepostaus, niin meikäkin vois hametta harkita :) Ei oikein tunnu omalta kun pelkään koko ajan että millon on helmat korvissa tuulessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ei nouse tuulessa! :) Sen jälkeen kun ompelin ekan pussimekon vuosia sitten, en ole oikein tykännyt muunlaisia edes käyttää :D

      Poista
    2. Tosin mekkoja kyllä käytän ja niiden kanssa tuuli puhaltaa mut elämä on ;D

      Poista
  7. Toi on ihana, voisin itsekkin kokeilla joskus! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä toi paita muuten on? Se on hieno!

      Poista
    2. Toi pellavaneuletakki on Marimekon, musta toppi Lindexiltä.

      Poista
  8. Meinasin kanssa tulla kyselemään jotain ohjeen kaltaista hameelle, mutta sit fiksuna luin kommentteja ja olis kyllä huippukivaa jos jaksat tehdä ohjeen. :)

    VastaaPoista
  9. Kauheen kivoja nää pussihameet, vaikken ole yhtään hameihmisiä ite. Melkein kuulostaa sen verran helpolta, että voisin itselleni väkertää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä aina vähintään yksi hame on hyvä olla olemassa :)

      Poista
  10. Sait mut hameen inhoajanikin himoitsemaan pussihametta! Joten ohje ois kyllä tosi kiva vaikka jotenkuten ymmärsinkin mitä selostit tuolla ylhäällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on tulossa, lupaan! :) Oisihan se aivan mahtavaa että näin moni on innoissaan tästä! :)

      Poista
  11. Luin ensin jotenkin, että vielä yksi pussi ihme :)
    Mut niinhän se onkin! Tosi kiva ja toimiva!

    VastaaPoista
  12. Jee odotan minäkin jo ohjetta! Josko tämä olisi nyt se ihka ensimmäinen vaate jonka uskaltaisin ommella! :) Niin nätti ja (helppo!??) kätevä ja mukava ja jaja ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väkersin ohjeen! Kysy ihmeessä jos on kysyttävää, ihan en joka yksityiskohtaa jaksanut alkaa availemaan :)

      Poista