Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2013

Mekko

Ompelin mekon uusimman kässälehden (SK 5-6 / 2013) kaavalla, kyllä, KAAVALLA ja siitä tuli ihan hyvä. Mitä nyt tietenkään tämäkään läskien malli ei oikeesti ole mitenkään imarteleva vaan saa näyttämään kahta läskimmältä mutta sellaista se on, oma vika. Kangas on vuoden vaihteen tienoilla ostetusta Sokoksen House -malliston pussilakanasta minkä ostin nimenomaan mekkokankaaksi. Siinä on viivottimen kuvia, tarviiko selittää enempää? :D




Lisään tähän varmaan vielä taskuja jotta on käytännöllisempi leikkipuistossa jne joten kuvaan mahdollisesti sitten silloin ns virallisemmin ja oikealla kameralla.


38 kommenttia:

  1. Se näyttää ihanalle! Aivan ihana <3<3<3<3<3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä aika ihana :) Mutta tsiisus että tää päällä näyttää tankilta!

      Poista
  2. Ihana on! Sinä se osaat! (Tai osaisin minäkin, se on vaan se aloittamisen vaikeus..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tiukkaa kyllä teki että osasin :D Oli sen verran heprealaiset ohjeet.

      Poista
  3. Hieno! Mie yritin viikonloppuna tulkita tuota ohjetta mutta luovutin kohdassa 1. En vaan osaa/tajuu/pysty. Mitä pitikään leikata ja mistä ja miksi.

    ja eihän sillä oo merkitystä miltä mekossa näyttää vaan sillä, että tuntuu kivalta (tää on oma ensi kesän mottoni, sillä näillä viikoilla ei mahdu enää mitkään vaatteet päälle. Saati sitten että näyttäis hyvälle. Pääasia että tuntuu hyvälle.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kesti ihan sikakauan ennen kuin tajusin ohjeen! Luin valehtelematta varmaan 20 kertaa sen läpi ne kangaspalaset kourassani että WTF :D Mutta siis tohon eteen kun tehdään se halkio niin se vinoon leikattu pieni suikale ommellaan siihen kuten vinonauha yleensäkin. Ärsyttää kun missään kuvassakaan ei näkynyt kunnolla että mitä siinä on.

      Poista
    2. ah, nyt alkaa hieman hahmottua. Jos päädyn ompeluhommiin niin tuun sitten vinkumaan apua sulta jos menen uudelleen hukkaan ohjetta tulkitessa :)

      Poista
    3. Joo, tuu vaan :) Voihan tietty olla että mäkin käsitin ohjeen väärin mutta kyllä siitä ihan hyvän näkönen ainakin tuli :D

      Poista
  4. aivan ihana mekko..miekii haluan tollasen.

    VastaaPoista
  5. Ihana mekko! Pussilakanakankaat on just parhaita mekkokankaina. Itse saan aina automaattisen yökkäysrefleksin kangaskauppojen vaatekankaita katsellessa. Yleensä ne on niin hyihyi ettei mitään järkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Ja mä en saa ikinä kangaskaupassa palvelua niin sitten vaan ketuttaa kahta kauheemmin kun jonottaa siellä sen unelmiensa kankaan kanssa (yeah right, kauheitahan ne on!) puoli tuntia ja aina joku mummo kiilaa ohitse ja lopulta poistuu tyhjin käsin ja ostaa pussilakanan :D

      Poista
  6. Näyttää ihanalta, ja vitsit mitä kangas!

    VastaaPoista
  7. Vau! Ihana kangas ja kaunis toteutus. Erityisesti tuo edessä kujeileva Pikkuinen kerää ihailevat katseet!

    VastaaPoista
  8. Ihana mekko! Harmi että vihaan ompelemista käsin ja koneella. Mikään ei saa minua ompelukoneen äärelle.
    Minullakin on ihania mekkoja, mutta ne näyttävät kamalilta minun päälläni.

    Terveisin

    toinen tankki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta onneksi ihania mekkoja saa myös kaupasta :) Mä vaan tykkään tehä ite.

      Poista
    2. Kaupasta ei löydy helposti ihania mekkoja minun kokoiselle naiselle, ei todellakaan. Liian tanttamaisia löytyy, aina!!! Miksei niitä kauniita ja ihania tehdä isokokoisille naisille? Joka kerta tuskailen vaatekaupoissa ennen jokaista tiettyä juhlaa. Kerran häihin piti etsiä sopivaa mekkoa yks päivä ja siinä meni koko päivä, kun kävin ties monessa kaupassa kunnes menin juhlavaate-kauppaan ja sieltä löytyi sopiva bestmanin vaimolle pitkä iltapuku minun kokoiselle. Se oli viimeisin iso koko (XL).

      Poista
    3. Mä oon Vielä isompi, netistä tilaan juhlavammat mekot :) tosin iltapukua mulla ei ole kyllä koskaan ollut, siis että ei ole ollut tarvettakaan silloin kun olin vielä suht normaalihkon kokoinen. Niissä varmaan valikoimat aika heikot isoissa koissa.

      Poista
    4. Kaipa minun pitäisi ajatella hankkia ompelukoneen joskus tulevaisuudessa. Minulla oli sellainen 1990-luvulla ja kävin lastenvaateompelu-kurssilla ja tein väkisin pari vaatetta ja totesin ettei ompelu ollut minun juttuni. Ompelukone jäi homehtumaan vaatehuoneeseen kunnes annoin ilmatteeksi tuntemattomalle opiskelijapariskunnalle.

      Esim. Marimekko-myymälästä löytyy ihania mekkoja XL-kokoisille naisille, mutta ei ne mahdu minun päälleni. :(

      Mutta on aina ilo nähdä, mitä keksit ja on aina mukava nähdä omia tuotoksiasi.

      Hyvää kesää koko perheelle!

      Poista
  9. Ylistävät sanat alkavat olla loppu! Ihana varsinkin toi kangas. :)

    VastaaPoista
  10. Ihana mekko, loistava kangas! Saisikohan tuota punaisena?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisenä ja valkoisena silloin näin, en tiedä onko enää valikoimissa ollenkaan.

      Poista
  11. Tosi kiva mekko! Ja taatusti uniikki :)

    VastaaPoista
  12. Tää läskimallihan on oikeesti imarteleva, siinä on sentään yritystä korostaa joitain kohtia. Kantaisit vastuusi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se korosta mitään muuta kuin läskejä! Mekko joka pussittaa tissit ja mahan ei ole millään tavalla imarteleva lihavalle ihmiselle. Ja voi helvetti, johan mä nimenomaan totesin ettei vika oo niinkään mallissa vaan omissa läskeissä. Onhan se nyt sanomattakin selvää ettei läskistä saa hoikan näköistä minkäänlaisella mekolla. Mikä ihmeen moralisointipalsta tästä nyt on tullut, ihmettelen vaan.

      Poista
    2. Voi jumalauta et ketuttaa tollaset haukkumiset ja kitinät! Jokaisen keho on oma, siihen ei muilla oo mitään puuttumista. Ärsyttää kun (varsinkin naisten) ulkonäköä voi aina kommentoida miten vaan, ja se koetaan jonain oikeutena. Ja mistä ihmeestä pitäisi kantaa vastuu?

      Ja tuskin anokaan nyt kauheen terveellisesti elää. Suurin osa normaalipainoisistakin syö liikaa lihaa( mikä aiheuttaa syöpää) tai esim istuu liikaa. Hesarissa oli just juttua, kuinka epäterveelistä on istua liikaa, esim jos istuu 7 tuntia päivässä niin sitä ei millään tunnin liikunnalla pelasteta. (ja tän tarkoitus ei ollut syyllistää, vaan todeta et kaikki elää epäterveellisesti :))

      Poista
  13. Onpa kiva kangas, sä se aina bongaat niitä vaikka mistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakanaosasto kandee kiertää aina toisinaan ihan vaan materiaalin vuoksi :)

      Poista
  14. OOOOOOO, ihana mekko ja kangas varsinkin. Pitääköhän mennä ostaan toi lehti, jos vaikka sais inspiraation. Tietty ensin pitäis löytää joku kiva kangas - tai pussilakana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehdessä toi on maksipituisena ja ihan kauhee, lyhyempi on nätimpi :) ei muuta kuin lakanaostoksille! :)

      Poista
  15. OMG - Aivan ihana mekko.. sopii sinulle ja muut puheet pois. Ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä sovi mutta ihana se on silti ja todellakin käytän! :)

      Poista
  16. Voi kun mullekkin iskis inspiraatio ommella! Ihana mekko!

    VastaaPoista