Sivut

tiistai 25. syyskuuta 2012

Syksyn pähein kassi

Ja sinne mahtuu ihan kaikki!!! Päällikangas Ikeasta, vuori Marimekkojämää.




Ruokalappu

En etukäteen olisi osannut aavistaa miten paljon ruokalappuja tarvitsee olla! Edes meidän pyykinpesutahdilla ei 6 kpl riitä mihinkään. Minä kun haluan ne kernikankaisetkin ihan oikeesti pestä joka käyttökerran jälkeen. Ja kun siis syötän jäbää sylissäni, koska hän ei tietenkään vielä osaa istua, niin en koe sellaista huuhdeltavaa muovikourua vielä ajankohtaiseksi.

Niinpä aloin ommella. Tämä on vasta prototyyppi, uskon että kaula-aukosta tuli liian iso mutta en nyt pääse sovittaan kun jäbä on päikkäreillä. Mutta jos siis on liian iso niin vaihdan narut tarranauhaan tai neppareihin joten ei hätää.

Tämä on kaksinkertaista trikoota eli päällypuolella Marimekon trikootilkkusäkin antimia ja kääntöpuolella vanhaa t-paitaani. Vinonauhareuna, farkkujen tasku (mulla on niitä älyttömästi jemmassa, heh) ja muutama lärpykkä. Hieno tuli :)




Huvitti kun kesken ompelun tuli posti ja siellä Valion Onni-kerhon ruokalappu xD Joten ruokalappuja tuli tänään kiertoon lisää 2 kpl joten eiköhän nyt pärjätä taas :)

lauantai 22. syyskuuta 2012

Kaunis on Kauris

Nyt se on ommeltu ja ripustettu. Kämänen stailausyritykseni mätsäävän päiväpeiton kanssa vähän kusi koska se oli niin tuhannen rypyssä. Normaalisti ei siis käytetä ja tämän hetkiset lakanat olisivat häirinneet tuon kuvan fiilistä :P Tästä muuten tulikin mieleen että oikeesti kiva päiväpeitto täytyy hankkia viimeistään sitten kun aletaan pikkujäbän kanssa köllöttelemään sängyllä päivävaatteissa.

Mutta tää verho nyt! Aiemmin siis ollaan eletty pelkästään ton edellisten omistajien vanhan rullaverhon varassa. Ajoi asiansa mutta oli aika karu fiilis + että huoneessa kaikui.



Kangasta ei myyty haluttua pituutta vaan piti ostaa kokonaisia kuvioita ja tarvin tähän sitten kolme kuviokertaa kun nippanappa kaksi ei olisi riittänyt. Mulla jäi siis yksi melkein kokonainen kauris vielä käteen mutta mitään tyynynpäällisiä en tosiaankaan siitä tee vaikka myyjä niitä hehkuttikin koska se nyt olisi jo vähän liikaa.

perjantai 21. syyskuuta 2012

Lankaa :) :)

Tilasin ihanalogoisesta La Mimmiita -lankakaupasta kolme kerää mustaa (ecofriendly, antibacterial, hand dyed) bambulankaa. Oli mulla ihan projekti tiedossa näihin etukäteen ettei ihan herätemeiningillä kuitenkaan mennyt ;) Tänään langat saapuivat kotiin (olipas salamannopea toimitus!) kera käsinkirjoitetun (arvostan aina suuresti käsinkirjoitettuja asioita!) viestin että laittoi muutaman lankanäytteen koska on niin koviin innoissaan jokaisesta asiakkaastaan. Miten ihana! :) Voin kertoa että tuolla tavoin koukutetaan lankahullu asiakas kyllä totaalisesti nimittäin tässä jo kovasti mietin mitä sitä alkais suunnitteleen johon voisi tilata just noita lankoja ;D



Valpuri mummulassa, osa 5

Nyt mä aloin huijaamaan tässä hommassa! Hirvee pakkomielle saada kirjaan mukaan syksyhommeleita muutakin kuin nuo puimurikuvat ja oonko mummulassa nyt? No en oo! Niinpä feikkasin ja kuvasin jotain semmosia täällä Vantaalla mitkä vois olla yhtä hyvin mummulastakin. Nuo kaksi ensimmäistä ovat tosin oikeasti sieltä, viime reissulla kuvasin. Esim ikioma omenapuuni :)



Nämä sitten niitä lavastettuja. Noista sienistä tosin en tiedä että kasvaako just noita kotikotonakin koska en tunne sieniä ja oikeestaan mua ällöttää sienet kun ne on sellaisia limaisen oloisia joten oikeastaan ei edes kiinnosta (sienet on kuitenkin kauniita ja tykkään siis katella ja kuvata niitä mutta en tahdo koskea). Mutta tämä kuva olkoot valistusmielessä että sieniin ei kannata kajota.




Tässä hommassa iskee helposti tajuton suuruudenhulluus sillä nythän mun täytyy venata vielä luntakin että saan talvikuvia. Ja sitten pitäisi kevätkuvia saada. Tosin keväässä ei ole mitään kovin ihmeellistä, saman kyntöpellon voi kuvata syksylläkin. Ja nyt sitten tietysti ahdistaa kun on jäänyt kuvaamatta esim mustikat ja kasvimaa ja aaargh! Niin että onkohan tää nyt enää kiva kirja lapselle vai 200-sivuinen monta vuotta kestävä valokuvausprojekti äidille :D :D Tietty voihan tota Valpurin naamaa photoshopata vanhoihin kuviin, heh.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Puolessa välissä sen tajuaa että 24 on aika monta!

Pakko tosin jaksaa nyhrätä vielä ne loput 12 koska nämä ovat liian pieniä vauvallekaan ;D Hommaa ei nopeuta se että oikean ohjeen puutteessa tihrustan vaan mallia siitä miten muut ovat tehneet. Ja menin ensin harhaan ja kopioin muutaman sellaisesta joka oli sooloillut varsinaisesta ohjeesta. Huomasin että muilla oli erilaisia. Auts.



Mutta ei-niin-tuhnuiset kuvat sitten kun on kaikki valmiina, päätelty ja silitetty.

perjantai 14. syyskuuta 2012

Rokotukset

Jäbä on tosiaan jo 5 kk ja oli jälleen rokotusten aika. Niin kauheeta kuin se pikkuisen huuto onkin, en voinut mitään että mua vähän kuitenkin nauratti ne laastarit molemmissa reisissä. Ai miksikö? No kun tuli mieleen vanha kunnon Ace Ventura...


Syy

Lupasin itselleni että saan ostaa Marimekon Kaunis Kauris -kangasta makuuhuoneen verhoa varten (ollaan asuttu täällä jo 1,5 vuotta ilman makkarin verhoa koska olen odottanut jotain täydellistä ja tänä syksynä se täydellisyys ilmestyi) mikäli laihdun niihin lukemiin mitä olin ennen tätä äitiysasiaa. No, tietäähän sen että grammaakaan  en ole laihtunut, ei nyt oikein ole jaksanut. Iski kumminkin vähän paniikki että tuo kangas ihan oikeesti loppuu kaupoista. Mutta ei se mitään, kyllä minä aina uusia syitä keksin!

Kävinpä tänään hammaslääkärissä eikä minulla ollut reikiä vaikka takana on helvetin hankala raskaus, ikävä keskosmurhenäytelmä ja sohvallamakoilukotiäitiys eli tilanteita jotka ovat vaatineet paljon karkkia. Olin siis etukäteen varautunut että minulla menee kaiken tämän jälkeen hirvittävän paljon rahaa hampaiden korjaamiseen mutta minä selvisin niin halvalla ehjähampaisena että tuntuu kuin olisin mukamas säästänyt juuri ison summan. Lisäksi tarvitsin itselleni syntymäpäivälahjan (ei, synttärini ei ole tänään joten säästäkää onnittelunne) joten ehdottomasti perusteltu ostos. Innoissani selitin myyjällekin tätä hammasvoittoriemuani ja se yritti myydä mulle samalla logiikalla vielä lakanat. No, ihan niin huonossa kunnossa en sentään olettanut hampaideni olevan!!! 8D


keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Hermanni-Huuppa-huivi :D

Ostin kesällä Marimekon tehtaanmyymälästä säkillisen trikootilkkuja. Aika pientä ja epämääräisen kokoista silppuahan se mutta sain nyt ensialkuun surautettua niistä ympyrähuivin. Huomasin muuten vasta kotona että trikootilkkupussin raitakankaat olivat tismalleen samoja sävyjä kuin Marimekon Hermanni-tunikassa ja Huuppa-paidassa. Mietinkin että saisinko niistä jotenkin tehtyä itse jomman kumman tapaisen. No, ainakin mulla on mätsäävä huivi (tosin ihan kaikkia värisävyjä tohon en änkenyt) :D Vähän oli hankala raitapalasia yhdistellä kun niin herkästi näkyy se ettei ne tosiaan kaikki ole ihan suorassa :P



Ja LOL, meitsi teki kollaasikuvan laiskuuksillaan kuvakaappauksena (command+shift+4) työpöydältä missä nuo kuvat olin laittanut vierekkäin kun en jaksa säätää kuvankäsittelyohjelmilla. Onnistuin saamaan ton "Etsi pdf:stä tekstiä" -laatikon tohon :D :D Että näin.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Ei vielä koiralle

Ajattelin jotain tuon tapaista mitä Wikke oli tehnyt mutta halusin siitä koko kaulan ympäri menevän punoksen koska sopisi enemmän muka-tyyliini. Sitten kysyttiin että teenkö koiran vetonarua/lelua, ne kuulemma ovat tuollaisia. Ok. No, pitänee olla varuillaan ettei hengaa koirien lähellä tuo kaulassaan ettei tule vahingossa hirttäytyneeksi. Toisaalta, kun ensi viikolla ehkä jo kyllästyn tähän, voin lahjoittaa sen sitten jollekin koiralle. Kätevää.

En jaksanut mitään ohjeita katella, tein sen perusteella mitä muistelin varhaisnuoruuteni partiovuosilta. Ja tein aika tiukan ja trikookuteet oli ohuita mutta onpahan sitten vähän sirompi olevinaan. Ikäviä köntsiä siihen tuli paitojen saumakohdista. Joskus oisi tietty kiva jos ei aina näyttäisi niin kotikutoiselta.



Tämä siis se aiemmin keskeneräisenä vilahtanut.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Yhdistetty siivouspäivä ja meikitön päivä

Jep, nyt on ollut kaikenlaisia päiviä ja niihin liittyviä tapahtumia jotka olen jättänyt väliin ja istunut kotikodin varastoja järkkäilemässä, lähinnä siis lelujen osalta. Voin kertoa että oli melkoinen homma mutta nyt on tosi hieno fiilis kun kaikki on järjestelty sekä kaikki ihanat retrovauvalelut kaivettu käyttöön. Ja oli ihanaa syventyä noin intensiivisesti omaan lapsuusmuseoonsa. Ja voi miten nauratti laatikko jonka päälle oli kirjoitettu "Terhin stuffeja" :D

Koneita -laatikossa oli paalikone mutta paaleja löytyi suunnilleen joka ikisestä sekalaisia leluja sisältävästä laatikosta mitä kävin läpi. Nyt ei tarvi tyhjää paalikonetta leikkitraktorin perässä vedellä. Tämä siis vain yksi esimerkki siitä miten hienon duunin tein kun lajittelin ja järjestelin kaiken. Voin kertoa että kyllä on pikkujäbälle pienoinen paratiisi joidenkin vuosien päästä kun noihin laatikoihin pääsee käsiksi. Tosin itse hän ei saa kiivetä ylähyllyltä ottaan laatikkoa jonka pohja repeää :D


Kotimeillä on säästetty IHAN KAIKKI ja minä teinkin sitten melkoisia urotöitä heittämällä esim rikkinäisiä  pääsiäismunaylläreitä pois. Tosin jotkut jutut kyllä riipivät omaakin sydäntäni. Esimerkiksi nämä maitopurkeista askarrellut talo, navetta ja kuivuri. Joskus muinoin lapsuudessani oli noita päällisiä saanut tilattua joltain meijeriltä. Noi on niin superlegendaariset ja ihanat ja nerokkaat mutta aivan riekaleina joten päätin ikuistaa ne vain valokuvaan. Vähän kyllä surettaa edelleen joten tässä ois markkinarakoa jollekin graafikolle.

torstai 6. syyskuuta 2012

Valpuri mummulassa, osa 4

Tällaista oli mummulassa tällä kertaa.






Ja bonuskuva 8)

Nuhanenät

Kun nuhakausi iski, muistin että olin tosiaan aiemmin neulonut pikkujäbälle ne merinovillaiset junasukat! Ärsyttää vaan niin kauheasti tuokin että tasan kerran pesty ja ihan nöyhtäsenä jo. Just tässä joku päivä sitten ihailin meidän vessan mattoa jonka virkkasin 100 % akryylistä niin ei nöyhdän nöyhtää oo missään ja muutenkin pitänyt muotonsa ihan täydellisesti vaikka on pestykin.

Mut joo, vauvalle nyt kumminkin babymerinoa tietenkin ja kai sitä muutenkin täytyy toisinaan hifistellä lankojen suhteen. Sukkia ei asteltu kuvaa varten joten ne vähän roikkuu, heh. Mutta siis oikein aseteltuna ovat nyt juurikin sopivan kokoiset :)

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Lisää keskeneräisiä

Nopea vilkaisu asuntoomme paljastaa lisää keskeneräisiä asioita. Näistä lisää sitten myöhemmin.