Sivut

torstai 28. kesäkuuta 2012

Edelleen näitä saumurointeja

ja Marimekkotrikoota.

Tässä tämä raitalörppä on Gina Tricotista. Se maksoi 15 e ja on just hyvä tällaseen läskiäiteilyyn. (ehkä muistattekin mutta pipo itse virkattu, saan hirmu herkästi auringonpistoksen, siksi vaunuilenkin mieluummin vasta vähän illemmalla)


Eli tuon mitoilla leikkelin sitten sen kankaan mistä oli tarkoitukseni tehdä samanlainen. En tietenkään ottanut huomioon että tuo GT:n halpispaska venähtää päällä ja otin mitat suoraan pyykistä tulleena joten tuosta tekeleestäni ei sitten tullut ollenkaan yhtä lörppö. Mutta siis edestä lyhyempi ja takaa pidempi ja tollaset reiät sivuissa -hihat eikä siis mitään istutettuja hihoja. Tämä kangas maksoi 20 e. Ihan vain noin vertailun vuoksi GT/MM.

Hapsut roikkuu farkkushortseista joita ei juurikaan näy.

Kangasta oli kaksi kuviokertaa joten takapuolelle ei riittänyt koko kuviota (no ei kyllä etupuolellakaan koska kuvio on niin leveä) joten mentiin vähän abstrakti palapeli -meiningillä mutta siitä tuli kyllä just hieno! Tää kuva oli ainut järkevä vaikka tässä vasta asetellaan, nooh...


Tosi luonteva "in action"


keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Legginssit

Mummulan saumurilla surautin nämäkin. Trikoo on viime syksynä(?) Marimekon ystävämyynnistä ostettu halvalla. Kaavoina käytin perseestä revenneitä vanhoja leggareita. Onhan nää vähän Esa Saarinen -henkiset (eli poskettoman mauttomat kuten hän itse asian ilmaisisi) mutta vetoan siihen että vauvat tarvii voimakkaita kontrasteja ja kirkkaita värejä mitä katsella :D

Ja joo, toivon mukaan ehdin palaamaan spinningsaliin joskus viimeistään 15 vuoden päästä. Siihen asti mennään näillä mitä on.



Elefanttikassi on saatu lahjaksi Finlaysonilta. No niin, en ole syyllistynyt piilomainontaan.

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Valpuri mummulassa

Ompelin tuosta Valpurikankaasta tuollaisen pehmon ja kuvailen sitä mummulassa ja lähimaastossa ja teetän kuvakirjaksi josta voidaan sitten pikkujäbän kanssa yhdessä etsiä että missä se Valpuri luuraa ja fiilistellä mummulaa. Nämä kuvat on nyt kaikki ulkoa, pitänee myöhemmin kuvata sisätiloja ja vielä laajemmin noita huudeja. Oon vaan niin innoissani etten malta odottaa vaikka pikkujäbä ei näistä vielä pitkään aikaan tule mitään ymmärtämäänkään :D Jos venaisi kirjan teettämisen kanssa vielä syksyyn niin saisi jotain viljakuviakin jne Koiramäen talo -henkistä.

Tässä osa kuvista









Ja nyt jos mummulan väki miettii että miksi en yhtään freesimpiä paikkoja kuvannut niin se johtuu vain siitä että tietynlainen rosoisuus miellytti silmääni näissä :)

Valpuripussilakana

Tosin jäbän isä sanoisi täkkipussi, ihan näin off topic että siinä on kyllä tosi hassu sana.

Minulla on taito tehdä jämäkangasjuttuja kankaasta jo etukäteen, siis ennen kuin se varsinainen asia jota varten kangas on ostettu, on edes tekosillaan. Valpurikangasta ostin silloin kun se oli poistumassa Marimekon valikoimista ja oli siis alennuksessa. Ja siitä on jo siis kaikenmoiseen riivitty reunapaloja. (ding, ding ja ding) Pussilakana kuitenkin se the juttu mitä siitä tekosillaan ollut, vielä jäi onneksi paljon jämämatskua sillä rakastan tuota kangasta :)

Olen muuten vihdoin ja viimein saanut sen saumurin terän vietyä teroitettavaksi! Mutta pussilakanan surautin mutsin saumurilla kun mummulareissussa olimme. Se onkin kivempi saumuri kuin omani.


Mummulassa mummulalakanat :) Kasaria, ysäriä ja äiskän vastaompelemaa kymppäriä.


torstai 21. kesäkuuta 2012

Uusi lakki juhannukseksi

Jäbä on kasvatellut päätään siihen malliin ettei vanhat myssyt enää mahdu joten tämä inspis tuli kuin tilauksesta!

Eli inspiroiduin tästä joka oli inspiroitunut tästä joka puolestaan oli inspiroitunut tästä.

Omaani jouduin purkaan ja tekeen uudelleen noin kolmesti ennen kuin oli sopiva :D Siksi on vähän sen näköinenkin että on tehty uudelleen ja taas purettu. Ja ehkä vähän isompi koukku oisi ollut jees koska nyt toi on aika tönkkö. Oli niin kiire kuvata etten ees höyrytellyt tuota ja kuvatkin tärähteli ja on mitä sattuu mutta oon vaan niin innoissani tästä kun tuli niin söpö :)

Lanka: Paljon kohkattu Novita Helmi
Koukku: 3 mm




keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Pullopussi

Ristikontaminaatiofriikkinä (ammattitauti?) ja vanhana partiolaisena olen tarkka siitä miten asioita pakataan mukaan. Minä esimerkiksi voin pahoin kun näen miten tyypit pakkaa matkalaukkujaan siten että siellä on paljaaltaan sekaisin puhtaat ja likaiset vaatteet ja sitten vielä jotkut kengät siinä päällimmäisenä meikkipussin vieressä. Ei ei ei!

En nyt paneudu sen tarkemmin omiin pakkaamisrituaaleihini mutta ommella surautin kangaspussin pikkujäbän pulloille ja ruiskulle (pikku-pahis :D ) ja meikä-äiskän lypsykoneen osille. Sillä jos jonnekin reissuun lähdetään niin ei niitä kyllä oikein mielellään muovipussiin laittaisi varsinkin kun jatkuvan kierron vuoksi ovat useimmiten kosteitakin.


Kaikki tilkut ovat Marimekkojämiä. Pidän ajatuksesta että noissa kankaissa ne pienimmätkin, lähes tunnistamattomat kohdatkin, ovat mulle yhtä tärkeetä matskua kuin kokonaisetkin kuviot. 




Tämän ompelin siten että keinutin toisella jalalla sitteriä ja kaasutin ompelukonetta toisella. Oli aluksi haastavaa tehdä erilaista liikettä eri jaloilla mutta opin aika nopeasti :D

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Eläinsatupeitto 3

Tämä valmistui helmikuussa, heti seuraavana päivänä aloitin kun sain omalle vauvelille tulevan peiton valmiiksi. Minulla taisi juuri silloin olla se koko raskausajan ainut hyvin lyhytjaksoinen maanisen aikaansaava kausi kun tämäkin peitto tosiaan valmistui muutamassa viikossa (ja kävin kuitenkin hei töissä ja nukuin aivan hiton paljon). Tätä siis tein kaverin vauvalle jonka laskettu aika oli melkolailla samaa luokkaa oman tyyppini kanssa. Ja nyt siis hänkin on jo vatsan tällä puolen ja peittonsa siis ansainnut :) Onnea vielä hurjasti sinne!!! :)

Eli jälleen kerran, peiton idea Sanna Vatasen jämälankakirjasta mutta eläinkuviot suurimmaksi osin jostain aivan muualta.

Langat: Hjertegarn Bommix Bamboo, Hjertegarn Roma, Novita Miami ja Novita Tennessee

Puikot ja koukku: 3 mm






Oon aivan törkeen tyytyväinen tähän peittoon! Näistä tulee aina toinen toistaan hienompia (tämä tosin on muuten pienikokoisempi kuin edeltäjänsä). Lieneeköhän mulla koskaan enää olla aikaa näihin.

lauantai 16. kesäkuuta 2012

tyhmät vauvakirjat

Täydellistä vauvakirjaa ei olekaan. Tuossa aikoinaan kolusin moneen kertaan valikoimaa läpi ja kaikissa oli jotain vikaa. Päädyin lopulta tähän:


Aloin sitä nyt sitten rustaileen keskellä yötä vaikka oli kerrankin yö jolloin vauva nukkui. Nooh...

Nää on just näitä. Syntymäilmoitukseni? Olisi tuntunut äärettömän korkealentoiselta laittaa ilmoitus Hesariin ja sitten taas ilmoitus esim minun kotikotipaikkakunnan paikallislehteen? Ööö, helvettiäkö se niille enää kuuluu! Niinpä printtasin siihen mieheni statuspäivityksen Facebookista. Nyt on vuosi 2012! Noissa kirjoissahan pitäisi ennemminkin kysyä että montako tykkäystä ja kommenttia tuli kun asiasta ilmoitettiin naamakirjassa! Laitoin syntymäpaikaksi Vantaan koska virallisesti se menee niin eikä sen mukaan missä kaupungissa sieltä mahasta ulostautui. Muistan kakarana kun muut pilkkasi jos kirjoitti kotipaikkakuntansa ystäväkirjaan syntymäpaikaksi sen sijaan että olisi kirjoittanut Satakunnan keskussairaala. Mutta tässä asiassa en anna periksi!


Tääkin nyppii tää pituushomma. Miksi on tihennetty viivoitus tuossa oletusarvona? Mitä pituusrasismia tämä on, häh?


Tyhjiä sivuja oli onneksi useampi, niihin todnäk tulee riittämään materiaalia.




Hyvä kakkosena vauvakirjarintamalla toimii tämä sairaalasta saatu:


Tämä on ihan jees kun tässä on paikka kaikelle sille mitä ei normivauvakirjassa tietenkään ole huomioitu. Ärsyttää vaan sikana toi fontti ja kuvitus. Ja kaikki ns. tyhmät kysymykset vastaustiloineen peitin valokuvilla. Tuli siis vielä sekavampi ja rumempi :D






Mitä sitä toisaalta kirisemään, ainahan voisi tehdä alusta asti itse jonkin älyttömän hienon scrapbookin mutta kun tietää jo valmiiksi ettei saisi sitä vietyä loppuun niin parempi kai näin :P

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

No niin!

Oli jotain ongelmaa ollut niillä Areenan kanssa mut nyt se eilinen höpöttely löytyy sieltä:

http://areena.yle.fi/radio/1530639

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kultakuume

Olin tänään Yle Radio 1:n Kultakuume -ohjelmassa höpöttelemässä virkkauksesta (lähinnä neulegraffittien vuoksi).



muokkaamattomat silmänaluset

Ajattelin tälleen jälkikäteen kivasti laittaa linkkiä Areenaan mistä sen voisi kuunnella mutta eihän sitä sieltä löydy! Infoon sit jos löytyy! Uusinta tulee kuitenkin radiosta tänään 12.6. klo 21:15!

maanantai 11. kesäkuuta 2012

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

6, 7, 8 ja 9

Jotenkin nuo aiheet on ihan tyhmiä mutta tehdään nyt kun kerta alotettiinkin...








torstai 7. kesäkuuta 2012

11

Sain kysymykset ctrl/error -blogista. Kuvituskuvat tältä aamulta kun käytiin lääkärissä. Ei liity oikein mitenkään blogin aihepiiriin muuten kuin että tästä näkee miten conversehörselö näyttää paremmalta henkarilla kuin käytössä :D Ja tuo hoitopöydästä roikkuva puputasku in action täynnä vauvan likapyykkiä!

1. Mikä oli edellinen projektisi?
Nuo viimeaikaiset ompeluhommelit ovat olleet niin nopeita etten oikein projekteiksi kutsuisi mutta pidempiaikaisempi oli se neulottu keltainen takki lintukuvioilla vauvalle.

2. Mikä on seuraava projektisi?
Katsotaan sitten jahka nämä kipeät ranteet ensin paranisivat!

3. Mistä löydät inspiraation?
Mistä vaan, kaikkialta!

4. Mikä on lempi tekniikkasi?
Neulominen ehkä, paha mennä laittaan lempparijärkkään.

5. Teetkö käsitöitä ennemmän itsellesi vai muille lahjaksi?
Itselleni. Mulla on aika suuri kynnys antaa lahjaksi.

6. Mikä on vahvin osaamisesi?
No mitä oon muiden blogeja seurannut niin oon todennut ite olevani aika haka noissa kirjoneuleiden langanjuoksuissa :D Vahva osaaminen on myös se että osaan mennä siitä missä aita on matalin, tai ehkä jopa kokonaan aidattomasta x)

7. Teetkö käsitöitä enemmän vaatteiden tms muodossa vai onko vahvuutesi kodin sisustus?
Kaikkee tulee tehtyä mutta ehkä vaatteiksi luokiteltavia asioita kuitenkin eniten.

8. Mikä oli ensimmäinen tekniikka jonka opit?
Käsin ompelu? Ja kirjonta. Ristipistoja ja kanavajuttuja oon vääntänyt ihan pienestä asti! Kouluikäisenä sitten vasta taisi tulla neulonta ja virkkaus kuvioihin. Koneompelu sitten 9-vuotiaana kun sitä oli koulussa.



9. Onko joku projektisi epäonnistunut niin pahasti että se lensi suoraan roskiin sen sijaan että säästäisit materiaalin muihin töihin?
On!!! Yleensä en niin tee vaan dumppaan ne jonnekin kaapin perälle marinoitumaan mutta joskus menee hermot niiiiiiin totaalisesti että koko paska lentää roskiin vaikka siinä olis hyvät materiaalit.

10. Minkä tekniikan haluaisit seuraavaksi oppia?
Njääh, en koe tarvetta.

11. Mikä on lempi käsityöliikkeesi?
Karnaluks Tallinnassa!!! Mutta jos kotimaassa pysytään niin pakko sanoa Lankamaailma Nordia koska oon niin telkkarissakin sanonut ja mitäpä sitä takkiaan kääntämään, paras se on näillä kulmilla :)