Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2012

Ensimmäinen tilkkutäkki

Ja sen kyllä huomaa! Tämä lojui keskeneräisissä ties kuinka pitkään koska idioottina lähdin ihkaensimmäistä tilkkutäkkiäni (vauvan kokoinen!) toteuttamaan suoraviivaisilla tikkauksilla, joista ei siis ikinä tullut suoria vaikka maalariteipillä vedin niitä siihen että voi vaan vierestä ommella, aaaargh. Purin monta kertaa. Sen verran monta että koko peittotekele jäi liian pitkäksi aikaa marinoitumaan. Ja nyt siis on sellainen tilanne, että mun pikkujäbä ei enää kauaa peiton päällä pötköttele. Voi olla että kun se nyt herää tuolta päikkäreiltään, se on jo keksinyt miten ryömitään. Oli siis tehtävä päätös ja ommella viivat just niin vinoon kuin ne sattuu tulemaan ilman mitään aputeippejä ja systeemejä mikäli halusi että peittoa ehdittäisiin vähän käyttäänkin pötköttelytarkoituksessa. Ja nyt se on valmis! Laitoin väliin Ikean fleecepeittoa ja taustakangas on meidän vanhasta rumasta verhosta. Terveisiä sille jonka mielestä nuo tummat osat eivät sovi ja ne pitää ottaa pois (silloin kun tätä keskeneräisenä täällä esittelin) että en ottanut koska mun mielestä ne nimenomaan sopii siihen. Laitoin myös muutaman nauhanpätkän lerpattamaan saumoista koska vauvat tykkää niistä.

Kiva tästä silti tuli vaikka onkin kupruileva ja vinoviivainen :)








Elefantti-kankaat ylijäämää kevään Finlayson-yhteistyöstä ja peitossa on myös muutamia lukija-Aijalta saatuja tilkkuja, kiitos vielä! :)

-----

No niin ja nyt se päikkäriläinen heräsi ja söi ja sattuipa oleen mätsäävän väriset vaatteet niin laitetaan nyt vielä tällainenkin kuva ;)


55 kommenttia:

  1. Kyllä tuollaisia peittoja tarvitsee lapsella vielä sitteekin kun lapsi alkaa ryömiä ja liikkua. Vaunuissa on kiva istua niin että on peitto alla, pulkassa tarvii pepun alle lämmikettä ja vaikka missä! Ja tuo on niin ihana peitto, tummat osat on just hyvät, muuten olisi liian pliisu;-) Supernätti peitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä aattelinkin että onhan sille varmasti käyttöä vielä muutenkin :)

      Poista
  2. Mahtavan ihana peitto! Ja tummat osat tuo just sopivaa särmää, ja vinot tikkaukset näyttää enempikin ihan tarkaan harkitulta yksityiskohdalta. Kelpaa taatusti pikkujäbän köllötellä ja ihastella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman tummia osia tuo olisi pliisu. Kyllä jäbän tosiaan kelpaa :) Tosin samana iltanahan se jo tuohon päästi kunnon megapuklut mut just siks meillä paljon peittoja tarvitaankin ;)

      Poista
  3. Todella söpö peitto! Ihanat kankaat ja värit. Tämä innostaa omiinkin tilkkukokeiluihin, kankaita mulla ainakin olisi vaikka kuinka paljon... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän tuli kyllä tosi ihanat kankaat! :) Ja väritkin! Paljon diskasin hienoja tilkkuja jotta värimaailma säilyisi. Mulla ei edes ole kovin suuria kangasvarastoja ja silti tuli näin kiva :)

      Poista
  4. Meikäläinenkin on tilkkutäkkineitsyt, mutta yhden aloittamista pitkään suunnitellut ja tilkkuja keräillyt. Ja tiiätkö, tästä sain vihdoin käsityksen, miten se kannattaa (tietenkin) tehdä, eli tuommoisia erikokoisia tilkkujonoja vaan ensin ja ne sitten yhteen. En voi ymmärtää, miten olevinaan en ole aiemmin tajunnut, ettei sen tartte olla mikään symmetrinen.

    Upea peitto! Ja juu, jos et olis maininnut, että tikkaukset meni vahingossa vinoon, olis mennyt kyllä ihan täydestä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei semmosta symmetristä kannata tehdä kun tälla tavoin saa oikeastaan vielä hienomman ja niin paljon vähemmällä tuskanhiellä! :) Olihan tuossakin silti sommittelemista ja yhdessä kohtaa tulikin kaksi pallokangasta vierekkäin (onneksi sentään eri väreissä) mutta suosittelen jonoja! Saa paremmin hyödynnettyä sitten kaikenkokoisia jämäpaloja :)

      Poista
  5. Katoinkin että tuttuja tilkkuja näky siellä :D Tuli hieno, viis vinoviivoista!

    VastaaPoista
  6. En olisi kans huomannut mitään vikaa tikkauksissa jos et olisi asiasta maininnut, eli täydestä meni mullakin. :) Tää on kyllä niin suloinen taas kerran! :)

    VastaaPoista
  7. Mä oon tosi kriittinen omia ompeluksiani kohtaan. Ja tunnistan hyvin tuon tuskan siitä, ettei ommel mene suoraan. Vähän kerrallaan oon yrittänyt antaa ittelleni anteeksi sen, ettei jälki aina ole priimaa. Kun pääasia on kuitenkin se, että tekee itse, yrittää ja nauttii tekemisestä. Vauvasi ei ole ammattiompelija, joten hänen huomionsa tuskin keskittyy vinoihin saumoihin. Peitossa on ihanat värit ja hienosti olet ne sommitellut.
    Ja muuten, mun 5v tykkää vetää jos jonkinlaista vilttiä ja peittoa leikkeihinsä. Kesällä ulos ja talvella sisälle. Eli kyllä peitolle vielä käyttöä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on alkanut nykyään tuleen kriittisempi kuin ennen. Ennen en välittänyt yhtään mutta jotenkin nykyään oisi kiva saada hyvää jälkeä aikaiseksi :D Mut joo, pitkä matka priimaan kuitenkin!

      Poista
  8. Ihan on sun näköinen täkki! Rakkaudella tehty, se on paaaaljon tärkeämpää kuin suorat viivat!
    Meitin lasten tilkkutäkki odottaa niitä lastenlapsia, ei noille yli 10-vuotiaille viitti sitä enää valmiiksi tehdä...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin mun näköinen :D Ja myös mun tekemän näköinen, kun nuo viivatkin vähän miten sattuu ;) Onneks sain tän urakoitua kuitenkin vielä näin vauvaiälle ;D

      Poista
  9. Toi on niin ihana peitto!!! Aivan täydellinen! Ja varmasti löytyy peitolle käyttöä vielä pitkään! Munkin lapsi leikkii peitoilla harva se päivä. :)

    Ja pikkuinen on niin suloinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eiköhän sille käyttöä löydy :) :)

      Ja on, suloinen :)

      Poista
  10. Kääks miten soma natiainen <3 Hymypoika :) Komian täkin oot pyöräyttänyt !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se heittää aina parhaat hymynsä kun otan kameran esiin ja vähän lirkuttelen :D

      Poista
  11. Voikun söpö! Poika ja peitto siis ;D Munki alko tekee mieli tehdä tilkkutöitä, mutta mä taidankin alottaa vähän pienemmästä työstä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin piti tehdä ihan vaan pieni peitto mutta oli jotenkin hankala hahmottaa ja vähän reiluhan siitä tuli mutta onpahan ainakin sitten käyttökelpoisempi myös myöhemmin :)

      Poista
  12. Mitä väliä on vinoilla tikkauksilla? Todella hieno noin, ihan kuin olis tarkoituksella tehty. Ja hymypoika on todella söpö - muistuttaa siis isäänsä pienenä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sillä väliä olekaan :) Oisi silti vaan ollut hieno onnistua täydellisesti ;D Isänsä on niin söpö vielä aikuisenakin (ainakin oli ennen kuin alkoi kasvattamaan movember-viiksiä) joten eiköhän poikakin söpönä pysy :)

      Poista
  13. Iloinen peitto! Ei haittaa jos ei ole viivasuorassa, pieni lennokkuus on hyvästä! Pallero on kyllä melkoinen vesseli :) Terkuin Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tuo kyllä muakaan haittaa enää valmiissa peitossa :) Pallero on ihanin :)

      Poista
  14. Onpa ihan mahtava peitto! Ja toisin kuin tosi monet muut näkemäni vauvanpeitot, niin tosi "käyttäjälähtöinen" :)! Tuossa riittää niin paljon tuijoteltavaa varmaan vähän isommallekin vauvalle, ja sitten nuo pätkät, ihan huiput.

    Oot vähän niinkö mun ompelu-idoli, ja kysyisin siksi vinkkiä. Ompelen itte niin satunnaisesti, etten oo hyvistä netti-ideoista aina ihan perillä... Haluaisin tehdä yhdelle tyypille joululahjaksi farkkukankaasta säilytyskoreja, jossa vois pitää esim. piuhoja ja sen sellaista hyllyssä tai tason päällä. Ootko törmännyt jossakin hyviin nikseihin miten tehdä sellaisia? Haluaisin tehdä siihen sellaisen pohjan, johon voi pujottaa pahvilevyn tueksi ja ottaa pesun ajaksi pois. Joku idea on päässä että miten tollanen kannattaa tehdä, mutta ei haittais jos voisin löytää siihen vielä jonkun kivan lisäratkaisun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, mä en tiedä kovikejutuisa mitään kun kaikki mun tekeleet on lörppiä kun en oikein osaa tuollaisia :D Mutta mä varmaan laiskana ihmisenä vain päällystäisin pahvin samalla kankaalla ja asettelisin pohjalle. Siis ihan irtonainen pahvi jossa on samaa kangasta päällä.

      Poista
  15. Hurmaava hymy herralla! Ja ihana peitto!

    VastaaPoista
  16. Kaveri näyttää varsin tyytyväiseltä uuteen peittonsa! :D

    VastaaPoista
  17. Pikkujäbä on selvästi toooodella tyytyväinen, ihana hymypoika.
    Ja peitto on aivan mahtava, sillä kyllä varmaan on käyttöä vuosikaudet. Ja ne nauhanpätkät siinä, loistava idea, koska vauvat tosiaan tykkää sellasista - muista hämärästi omasta vauvasta..... joka on nyt 23 v. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on lähes aina tyytyväinen :) Mä olen nähnyt noita nauhanpätkiä muissa blogeissa lähes kaikessa mahdollisessa vauvoille tehdyssä tavarassa joten oon sitten itsekin kokeillut ja kyllä ne näyttää tykkäävän! :)

      Poista
  18. Heti katsoinkin, että nuo tummemmat tilkut sopii peittoon erittäin hyvin :) Sitä paitsi tikkaukset on paljon kivemmat noin kuin viivasuorassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma korostaa niitä vaaleampia :) Seuraavaan peittoon teen tarkoituksella kiemurat viivat :D

      Poista
  19. Mistä ihanat verhot ovat? Tai verhokangas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ikkunassa roikkuva on Vallilan "Pääskylä", se on iiiiihana :)

      Poista
  20. Ihana peitto ja vielä ihanampi pikkujäbä. Mä tykkään tummista jutuista kanssa tossa peitossa, tosin harrastan niitä myös omissa tilkkupeitoissani jotka menee vauvalahjaksi. Tähän mennessä ne juuri ovat herättäneet ihastusta lähinnä siksi, että ovat reilusti eronneet tavallisesta pastellilinjasta. Mun ratkasu vinoihin ompelulinjoihin on (joo, jopa teippiä käyttämällä, hehe), että teen linjat vaan yhteen suuntaan. Kun ne on vähän vinossa, niin näkyy vähemmin...Ja ikean fleece peitto siellä sisällä pysyy ihan hyvin yhtenä kappaleena vähemmälläkin tikkauksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ois se fleece siellä pysynyt varmasti vähemmälläkin tikkauksella :D :D :D

      Poista
  21. IIhana peitto ;) tosi raikkaat värit, työsi ovat muutenkin kivoja. Uteliaana aina seurailen mitähän seuraavaksi

    VastaaPoista
  22. Just tällasten juttujen takia tykkään sun blogista! :) Oon myös sitä mieltä, että kun tekee jotain ensimmäisen kerran niin se saa myös näyttää siltä, että se on eka minkä on tehnyt. Ja ottaen huomioon että tää on eka niin musta esimerkiksi värit toimii tässä tosi hyvin! Ja mitä väliä nyt jollain tikkauksien suorana olemisella - lyön vetoa et käyttäjä ei ainakaan niistä välitä! :D

    VastaaPoista
  23. Hieno on täkki! Mulla on ollut pitkään suunnitteilla tilkkupeitto meidän nuorimmalle päiväpeitteeksi, isoveljelle ja meille vanhemmille on jo peitot tehtynä. Tuo erikokoisten tilkkujonojen yhdistelmä näyttää tosi kivalta, uhrasitko paljonkin aikaa sommitteluun? Erityisen mainioilta näyttivät lintu ja se valkoinen möhköeläin vihreällä taustalla. Tällasta toteutustapaa taidan kokeilla minäkin, edellisissä peitoissa leikkasin tilkut visusti saman kokoisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä uhrasin paljon aikaa sommitteluun. Silti tuo pienten tilkkujen jono teki kepposet kun siinä meni suhteessa niin paljon saumanvaroihin että täytyi lopuksi liittää vielä muutama palanen ja sitten nuo kaksi pilkullista (vasemmalla alhaalla) menivät vierekkäin mitä en olisi halunut joten se tuossa vähän häiritsee mutta ei kuitenkaan liikaa silti :) Mutta paljon tosiaan käytin sommitteluun.

      Yhden linnun nokka jäi tuon reunan alle :/

      Poista
  24. ihana peitto! ..ja viel ihanampi vauva!!

    VastaaPoista
  25. Kiitos tästä postuksesta :) nyt tiedän millaisen peiton teen meille :) oon kuukauden päivät pyöritellyt tilkkupeittoideaa päässä, kävin kirjastossa hakemassa kirjoja (joka oli virhe, liikaa infoa aloittelevalle tilkkuihmislapselle) oon selannut blogeja, mutta nyt se kirkastui ja vahvistui, siis se visio: teen ruutuja, ja suorakaiteita just tolleen tasaisen epätasaisesti :) jes. Nyt vielä se aika tälle projektille, joulun jälkeen lupaan aloittaa, vinkkaan sit sulle ku on valmista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, oon unohtanut vastata tähän!!! Tulehan sitten vinkkaamaan kun on valmista :)

      Poista
  26. Vinkki: Peiton reunakaitale näyttää vetävän kovasti kieroon. Tältä ja monilta muiltakin mutkilta ompelussa välttyy, kun silittää JOKAISEN sauman jälkeen ja tuollaisiin vaikeampiin kohtiin silittää taitokset valmiiksi.

    Itse jouduin menemään Mosambikiin asti oppiakseni tämän. Suomessa asia tuntuu olevan pienen piirin salaisuus, niin vähän silittämisestä lopputuotoksen laadunnostattajana puhutaan.

    terv. Ikitiera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin sitä ensikertalainen onnistuu, kyllä mä tota kovasti silittelin eikä se mun mielestä pahasti edes vedä mutta tietenkään siis mun silmä ei edes ole niin harjaantunut näihin kuin heillä jotka enemmän tekevät :)

      Poista