Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2011

Piuhapussi

Nyt lykkää sellasta tahtia päivityksiä että melkein voisi jo luulla että mulle maksetaan tästä. No ei makseta.

Oon tätä harkinnut jo vuosia mutta nyt vasta jaksoin tehdä. Tiedättehän että heti kun reissaa jonnekin postilaatikkoa pidemmälle, pitää olla kaikenlaista elektroniikkaa mukana. Ja kaikissa on laturi. Ja ne menee solmuun siellä repun pohjalla ja kaikki on hukassa ja vähempikin voisi vituttaa.

Ongelma on nyt ratkaistu. Silitysrauta ja vatupassi eivät olleen tässä nyt se oleellisin sitten. Rivi oli suorassa ennen vuorikankaan ompelua, en tajua miten onnistuin mokaan mutta vinohan siitä tuli. Ei muuten haittaa mutta ärsyttää esitellä täällä tollasta, aaargh.













kesäsateenkaari

kesäväriviikon torstai



Mun sateenkaarihammasharja, mikä kuva! Apua :D Iso nainen, pienet sieraimet.






keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Highlights (koska matkakuume on kova ja menojalka vipattaa ja lomalla on aikaa näpytellä tällasta)

Tämä merkintä on omistettu isosiskolleni jonka kanssa viime vuonna Roomassa suunniteltiin että voisin joskus koota jonkinlaisen highlights-merkinnän matkakohteista. Tässä sitä nyt olisi. Muokkasin kuvat tuollaisiksi koska niitä oli vuosien saatossa vähän joka tasoisena joten nyt ovat jotenkin yhtenevämmät, kait.

Joissain kohteissa ollaan oltu viikko, joissain pitkä viikonloppu, joissain vain päivä tai esim neljä tuntia (InterRail :D ). Eli siis voi olla että joka paikassa olisi ollut jotain vielä enemmän riemunkiljahduksia nostattavaa, en vaan ole ehtinyt näkeen. Eli nämä nyt vain todellakin omasta näkökulmastani sen mukaan mitä olen sattunut kokemaan. Kaikki ovat ajalta 2005-2011.

Aakkostetaan.

Amsterdam. Pyörät. En olisi millään uskaltanut ajella vuokrapyörällä mutta kun pääsin yli peloistani ja löysin sen fiiliksen, niin vau! Tässä kohtaa varmaan highlightsina olisi voinut olla ruoho mikäli oltaisiin testattu. Nössöys.


Avignon. Mulla ei ole kovinkaan ruusuiset muistot Avignonista, vaikka omalla tavallaan se ehkä juuri siksi oli niin hienoa kun se oli niin vastahankoista mun osalta (mutta hengissä selvittiin ja aika kultaa muistot). Ötökät söi mut yön aikana melkein kuoliaaksi, hostelli oli vähintäänkin karsein about ikinä (ötököitä, ovea ei saanut lukkoon, kämänen aamupala, huonekaveri joka käytti koko ajan sitä ainutta pistorasiaa, varoitus että tulvan sattuessa juostava pakoon), helvetin kuuma koko ajan ja kaupunki ulkonäöllisesti ei kuulu henkilökohtaisiin lempparityyleihini. Mutta highlightsina kuitenkin keskelle jokea loppuva silta. Siitä ei tän parempaa kuvaa kyllä ole. Mutta siis se oli pitkä ja loppui kesken. Tässä vain se pää.


Berliini. JOULUMARKKINAT! Voi sentään, Berliini oli hieno kaupunki muutenkin mutta me oltiin siellä joulukuussa ja kierrettiin monet joulumarkkinat. Sitä tunnelmaa ei voi sanoin kuvata. Ja siellä sai niitä karamellilla päällystettyjä omenoita!


Bern. Einstein-museo ja sen yhteydessä oleva fysiikkapuisto. Terveisin entinen wannabefyysikko.


Bratislava. Minä en ole ruokamatkailija. Minä olen nirso ja minusta on täysin ok syödä Mäkkärissä missä vaan. Täällä kuitenkin maistoin Dumblingseja ja hitsi että ne oli hyviä! Varmaan siksi koska ne eivät maistu miltään ja suutuntumakin on neutraali ;D Tämä nousee mainitsemisen arvoiseksi vain siksi koska minä en todellakaan ole mikään "pakko saada paikallista ruokaa" -tyyppi. Iso juttu että ylipäätään mut saatiin suostuteltua tilaan tota.


Bremen. Paikallinen tiedekeskus. Tämän jälkeen Heureka ei todellakaan tunnu yhtään miltään. (Vain insinööri voi nostaa tiedekeskuksen yli kaikkien vanhojen kaupunkien ja patsaiden).


Brno. Tämäkin liittyy ruokaan. Samalla reissulla kuin Bratislavakin. Olin jotenkin ilmeisesti helposti vietävissä kun sen lisäksi että söin dumblingseja ja join Kofolaa, saatiin mut myös teetupaan vaikka vihaan teetä. Mutta se ei ollutkaan varsinaisesti teetä mitä join. Jos joisin teetä, rakastaisin teehuoneita.


Bryssel. Muutaman tunnin visiitti mutta suklaa teki vaikutuksen. Vaikkakaan ei ollut edes rahaa ostaa niitä :D :D


Carcassonne. "Oon mä juonut viinii Wienissä, pelannut Carcassoonne Carcassonnes". Jep, jokaisen lautapelinörtin pakollinen pyhiinvaelluskohde. Vaikka kaupunki olikin lievästi pettymys koska se oli restauroitu vähän liiankin uuden näköiseksi (naapurin sikalakin on vanhempaa rappausta), oli se silti aivan überhienoa! Koska se oli CARCASSONNE!


Dublin. En ole juopottelijamatkailija koska ryypätä voi kotonakin. Mutta Dublin! Sanat ei riitä.


Gent. Vanhan linnan täydellisen keskiaikaisen(?) fiiliksen pilasi vain nurkassa oleva Cokisautomaatti. Se oli niin koomista, haha :D


Győr. Tämä vaatii värikuvan. Käytiin täällä päiväretkellä Wienistä käsin ja kun oli sunnuntai, ei siellä ollut mikään auki. Mentiin hengailemaan joen rantaan. Kohtaan jossa kaksi jokea yhdistyvät tai isompaan liittyy pienempi joki tms. Hassua oli se, miten eri värinen vesi niissä oli ja miten pitkään erotti joesta ne "faasit".


Interlaken. Alpit. Alpit. Alpit.


Köln. En ole kirkkoihmisiä. Mutta Kölnin tuomiokirkko vaan oli todella vaikuttava. Sen kun on nähnyt niin mikään muu kirkko ei tunnu yhtään miltään. Tsekkaa tää niin ei tarvi käydä muissa. Ikinä.


Kööpenhamina. Juutinrauman silta! Minulla ei ole siitä kuvaa koska mentiin junalla siitä ja se just oli niin hienoo. Mutta siis se! Laitetaan nyt muuten vaan -kuva Köpiksestä. Tää tulee hyvänä kakkosena kuitenkin :)


Ljubljana. Ystäväni oli Ljubljanassa opiskelijavaihdossa pari vuotta ennen kuin itse kävin siellä. Hän on taideopiskelija ja teki vaihdon aikana teoksen jonka minä sitten etsin ja kuvasin :D Hieno kaupunki muutenkin mutta mikään ei voita ystävän tekemää taidetta. Batman ei liity siihen. Sen on joku töhrinyt siihen myöhemmin.


Lontoo. Lontoon silmä. Pimeällä.


Oslo. Tämä on viimeisin reissu missä olen ollut eli kaikki hypetys vielä tuoreessa muistissa. Siellä oli kaikki jutut niin mahtavia! Mutta eniten olin etukäteen ladannut odotuksia Oopperatalon katolle kiipeämiseen ja siellä hengailuun ja se oli juurikin niin hienoa kuin olin kuvitellut. Me oltiin siellä pimeällä, olisi ollut kiva käydä myös päivännäöllä.


Pariisi. Mitä Eiffeleistä, Notre Dameista, Versaillesista ja muista kun siellä on Disneyland! Olen haaveillut tuosta siitä asti kun se sinne rakennettiin. Olin niin tohkeissani että ajattelin jonossa itkevistä lapsia että miten kehtaavatkin itkeä kun ovat päässet Disneylandiin!


Pompeiji. No, Pompeiji :D


Praha. David Černýn teokset. Juoksutin ukkoani ympäri Prahaa voidakseni bongata ne kaikki. Mies-parka. Sai kyllä sitten olutta palkaksi.


Rooma. Via Appia Antica. Pieksee Colosseumit yms ihan 6-0. Voi, tuota tietä pitkin olisi voinut kävellä ikuisuuksiin. Ja varmasti oisi lopulta päätynyt jonnekin OZ-maahan. Vähintään. I H A N A ! Kuva on vähään huono koska siinä on niin paljon vettä. Mutta kun satoi!


Rotterdam. Se Arkkitehtuuri! Se loistaa erilaisuudellaan, tykästyin todella paljon!


Salzburg. En normaalisti ole kiertoajeluihmisiä mutta jos ikinä käytte Salzburgissa, menkää Sound of Music -kiertoajelulle! Ensinnäkin koska se leffa on niin hyvä ja kierroksella näkee kaikki ne mestat ja toiseksi, niiden amerikkalaisturistien riemu on käsin kosketeltavaa! Ja ne tosiaan laulaa yhteislauluissa mukana niitä biisejä!


Tallinna. Kotoisa Tallinna jossa vaan on todella ihana vanha kaupunki. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan?


Tukholma. Skanssen!!! Ja monta sydäntä ja rakkautta osoittavaa hymiötä perään!


Uppsala. No ne kellariluukut ;) Tiedättehän. Jos vaikka sattuisi näkeen kulmakunnan kauneimman kollin jolla on Uppsalan pisin häntä.


Vatikaani. Vaikka en ole uskonnollinen ihminen, on Paavin livenä näkeminen silti JUTTU.


Venetsia. Kuva ei liity koska ei tuolta voi nostaa mitään ylitse muiden. Ei sillä että ihannoisin Venetsiaa vaan koska se ei itsessään sisältänyt mitään juttua yli muiden. Öööh, sekavasti selitetty :D


Verona. Siellä oli Julia-patsas jonka tissiä turistit kävivät hinkkaamassa. Melko coolia. Mutta seinässä oli purkkaa ja lappusia joihin oli kirjoitettu asioita. Se oli coolimpaa.


Wien. Ensin ajattelin mainita Schönbrunnin mutta päädyin lopulta Riesenrad-maailmanpyörään sen älyttömän sympaattisen Pelle Hermannimaisuutensa vuoksi :)


Niin ja hei, jos riittää viitseliäisyyttä, niin tehkää muutkin tällainen, olisi kiva lukea :)

Kesäsinistä

Kesäväriviikon keskiviikko







tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kesäpinkkiä

Kesäväriviikon tiistai



maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kesäkeltaista

Bongasin Ikomilta kesäväriviikon, jonka on aloittanut Poppytalk. Ja minähän en voi vastustaa värihaasteita!

Maanantai: